Tips voor leuke uitstapjes in de omgeving

Vera ligt aan de voet van de Sierra Nevada en als je langs de kust blijft kom je - in zuidelijke richting - al snel in het beschermde natuurgebied van Cabo de Gata. Ga je richting noorden is Cartagena een heel aangename stad om een dagje te vertoeven.
Het Alhambra in Granada ligt op goed 2 uurtjes rijden maar is warm aan te bevelen. Zeker op voorhand toegangskaartjes reserveren! 

Restaurants in Vera en omgeving die wij de moeite vinden:

§ Lua: is recent verhuisd naar de rotonde bij de Consum supermarkt: een van de betere restaurants in de omgeving. Er wordt volgens Spaanse tijden gegeten.

§ Marau is een heel mooie beachclub met restaurant in een schitterend kader. Ligt aan het strand nabij Puerto Rey op de vroegere locatie van Lua.

§ Koa is een nieuw restaurant aan de rotonde vlakbij hotel Vera Playa. Casual maar goed verzorgd en niet duur.

§ B2 Mohana in Vera playa aan het strand: goede keuken voor een correcte prijs.

§ Pomodoro is een chiringuito op het strand in Vera met prima pizza en verse visgerechten.

§ Boracay in Garrucha aan het strand. Trendy en verzorgd.

§ Juan Moreno ligt in Vera centrum is waarschijnlijk het beste restaurant van de regio (Michelin en Gault Milleau vermelding), maar in verhouding valt de prijs goed mee.

§ Een echt toppertje is Riad Cabrera in Turre. Het is wel een eindje rijden door de bergen van de Sierra Cabrera, maar het loont de moeite! Lekker eten in Marokkaanse stijl, zowel qua decoratie als culinair.

§ Wil je lekker eten aan een schappelijke prijs moet je zeker eens naar Solare gaan in Turre. Ligt in het centrum langs de grote weg maar heeft een aangenaam terras en vriendelijke bediening.

De haven in CartagenaGOLFEN IN DE OMGEVING VAN VERA PLAYA

De regio beschikt over enkele van de beste golfbanen in Spanje. Deze golfbanen onderscheiden zich door de omgeving waarin ze zijn aangelegd zoals bijvoorbeeld de Desert Springs Golf Club in Cuevas del Amanzora, zo’n 10 minuten rijden van Vera Playa. Dit is de eerste woestijnachtige golfbaan in Europa.

Een andere golfbaan in de directe omgeving is Club Marina Golf Mojacar. Deze baan is gelegen op 200 meter van het strand in Mojacar. De baan bestaat uit twee delen waarbij u bij de eerste 9 holes uitkijkt over de Mediterrane Zee en de volgende 9 holes over de Sierra Cabrera.

Op een afstand van 15 minuten van Vera bevindt zich de Cortijo Grande Club de Golf in de plaats Turre. Deze baan is gelegen aan de voet van een berg en wordt omgeven door vele fruitbomen (citroen en sinaasappel).

In Valle del Este ligt de Valle del Este Golf Club welke is verkozen tot een van beste 25 golfbanen van Spanje. De moeilijkheidsgraad van deze baan ligt iets hoger zodat het zelfs voor de geoefende golfer een uitdaging is om op deze baan te spelen.

http://www.1golf.eu/en/golf-courses/spain/cities/vera/